Informace zastupitelů

Zastupitelstvo odsoudilo pochod neonacistů

BRNO – Chystaný prvomájový pochod neonacistů pod hlavičkou organizace Dělnická mládež ulicemi Brna odsoudilo včera zastupitelstvo jihomoravské metropole.

Pravicoví extremisté se chtějí zviditelnit, proto hodlají provokovat pochodováním např. v ulicích hojně obývaných Romy. Ti v obavě o zdraví a životy spoluobčanů chystají nelegální domobranu této národností menšiny.

Jaké je k tomu stanovisko brněnských komunistů nám prozradil předseda Městské organizace KSČM Ladislav Býček:»Nepodporujeme žádnou formu občanské nesnášenlivosti, natož takovéto výslovně provokativní akce. Je zde otázka, zda-li současná legislativa , když zodpovědnost za takové akce přenesla na města či obce a vzápětí soud rozhodnutí radnic a samospráv zruší, je v pořádku!  Vždyť především stát by se měl starat o bezpečnost každého jednotlivce – občan a,« podtrhl předseda brněnských komunistů.

(vž)

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 05. 04. 2011 | 1085 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek