Aktuality a novinky

Žádají přítrž demontáži sociálního státu

BRNO – Zastavit připravovanou důchodovou reformu a také likvidaci sociálního státu požadovali včera v Brně na Zelném trhu účastníci veřejného setkání občanů s poslancem Parlamentu ČR Miroslavem Grebeníčkem a členem ÚV KSČM, a předsedou klubu brněnských komunistických zastupitelů Pavlem Březou.

Grebeníček vykreslil Českou republiku jako zemi pravicového úpadku, ve které se hlásí o slovo občanská neposlušnost. Zdůraznil, že lidé chtějí plnoprávný suverénní stát bez vlastizrádců, korupčníků a devastační skupiny všemocných, která položila čs. průmysl, zemědělství a jen v Brně způsobila dvacetitisícovou nezaměstnanost. Na celé jižní Moravě je bez pracovního místa přes 68 tisíc osob. Že takhle vypadá demokracie, to lidem v roce 1989 neřekli.

Poslanec Grebeníček ostře kritizoval současné neschopné politiky, kteří v roli mravokárců žadoní o hlasy okrádaných. »Majstrštykem« pokrytectví je podle něj Nečasova a Kalouskova válka s odbory, které nechtějí spolupracovat na demontáži zbytků sociálního státu v zájmu velmocenské politiky. »KSČM to vnímá tak, že zloději a lumpové všeho druhu přijdou v budoucnu za mříže. Jiná cesta není,« prorokoval Grebeníček.

Březa popsal politickou situaci v Brně, kde se ODS rozhodla nepodlehnout svodům na vytvoření slabé pravicové koalice s postem primátora. KSČM má vedle ostatních stran v opozici v orgánech městské samosprávy důstojné zastoupení. Březa upozornil na možnost zapojení občanů při tvorbě nového územního plánu jihomoravské metropole, který určí, jak má toto město vypadat v příštích desetiletích. A také informoval o tom, že občany města Brna čeká za dva roky volné sjednávání nájemného v bytech a že požádal vedení města, aby včas připravilo vlastní cenovou politiku v oblasti bydlení, která zásadním způsobem může ovlivnit i tvorbu cenové mapy nájemného v bytech na území města Brna.

Členky brněnského LKŽ Dobromysl roznášely na shromáždění občanů na Zelném trhu letáky s textem nesouhlasu ke zvýšení DPH. Setkání provázely písně levicového skladatele Statise Prusalise.

29. 3. 2011
(vž)

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 30. 03. 2011 | 1024 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek