Život a dění v Brně

Požádají premiéra o vyhodnocení plnění vládního usnesení

Ministerstvo dopravy ČR odpovědělo na dotazy zelených k objasnění souvislostí investice do nového nákupního centra nad plánovaným odsunutým nádražím v Brně. »Odpověďresortu dokládá, že ministerstvo nemá kontrolu nad efektivním vynakládáním veřejných prostředků,« uvedl včera na tiskové konferenci náměstek brněnského primátora Martin Ander (SZ).

Zelení proto požádají  premiéra Jana Fischera, aby zadal vypracování podrobné  zprávy o plnění vládního usnesení k přestavbě železničního uzlu Brno (ŽUB), která zhodnotí efektivitu a transparentnost vynakládání veřejných prostředků. Nepřinese-li zpráva jasné důkazy o transparentnosti a efektivnosti vynakládání veřejných prostředků, budou zelení požadovat zastavení prací na projektu odsunu nádraží a přehodnocení celého projektu přestavby železničního uzlu.

Předseda klubu brněnských komunistických městských zastupitelů Pavel Březa k tomu uvedl: »Samozřejmě, že klub KSČM rovněž zajímá perspektiva i efektivita řešení ŽUB. Vzhledem ke svému postavení v opozici však požadujeme potřebné informace i návrhy na řešení od vedení města, do kterého po posledních komunálních volbách SZ patří. V tomto případě se SZ dožaduje zprávy o plnění vládního usnesení, přičemž bez ohledu na její závěry chce zrušit současný projekt odsunu osobního nádraží. Cíl je tedy jinde, než v požadavku, aby bylo zmíněné vládní usnesení plněno.« Březa dodal, že »dnes již nikoho nepřekvapuje, že představitelé SZ nejsou "týmový hráč." Koalici pouze využívají ve prospěch své "značky." Vyvolávání hysterie není metodou naší práce, ani volební kampaně.«

Václav Žalud

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 02. 03. 2010 | 1033 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek