Život a dění v Brně

Podporuje vznik firemních mateřských škol

BRNO – Jihomoravský kraj podporuje v regionu vznik firemních mateřských škol. Krajský úřad v Brně, který má přes půl tisíce zaměstnanců z čehož tři čtvrtiny jsou ženy, zřídí od letošního září zatím pro deset dětí svoji školku v žabovřeské pobočce Střediska volného času Lužánky. A na další školní rok postaví pro 50 dětí svých zaměstnanců řádnou dvoutřídní MŠ v blízké Údolní ulici. A to jako modulární objekt, případně přestavitelný k jinému využití.

Předseda klubu jihomoravských krajských zastupitelů za KSČM Stanislav Navrkal komentoval: »Z pohledu KSČM je to zajímavý nápad, jako pomoci více než čtyřem stovkám žen z různých okresů, zaměstnaným na Krajském úřadě v Brně. Jde však přitom o to, aby i školka kraje vyučovala v mantinelech  školského zákona, kterým se provoz MŠ má řídit. Obecně se ukazuje, jak neprozíravá byla před 10 lety kampaň, kdy města a obce prodávaly své mateřské školy na komerci s vidinou příjmů peněz. Nyní je stojí mnoho úsilí a peněz rozšiřování kapacit dosavadních nebo výstavby nových školek. Např. v Blansku byly za miliony korun zřízeny dvě třídy MŠ v jedné ze současných základních škol,« objasnil Navrkal.

(VŽ)

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 22. 07. 2011 | 1237 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek