Život a dění v Brně

Ostudy Brna – 1.

Tzv. Římské náměstí (Františkánská ulice) v centru Brna se má sice v budoucnu rekonstruovat, ale kdy a jak není zatím jisté. Studie budou představeny veřejnosti až na podzim. Současný stav však ukazuje, že ani město, ani městská část Brno-střed, nemluvě o soukromých majitelích některých pozemků mu pozornost nevěnují.

Náletové křoviny, odpadky a zdevastovaná budka, které jej hyzdí poskytují nanejvýš zázemí opilcům, narkomanům a bezdomovcům. Nanejvýš vyvolávají kritiku obyvatel, kolemjdoucích i návštěvníků restaurací, vinotéky či obchodů. Také a dosti často přidělávají práci policistům i městským strážníkům, kteří se potýkají se závadovými osobami a uklízí použité injekční stříkačky. Zda se tento neradostný stav změní záleží na každém z nás. Podzimní komunální volby k tomu dávají dobrou příležitost.

Tibor DÁVID
Foto autor

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 30. 07. 2010 | 2872 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek