Život a dění v Brně

Nechtějí bydlet pod mostem jako v Blansku

BRNO – Od roku 2007 marně usilují nájemníci brněnského obecního domu v Botanické ulici se vchody č. 37, 39, 41, 43, 45 a 45a o privatizaci tohoto původně vojenského a dnes městského objektu. Vůli lidu koupit byty zastupitelstvo nevyslyšelo. Nájemníci se bojí, že za čas bydlet už nemusejí. A že mohou dopadnout jako nebydlící pod mostem v nedalekém městě Blansku.

Zařazení zmíněného bytového domu do privatizace požadovali jeho nájemníci peticemi občanů podaných radnici Brna-střed už v listopadu 2007 a listopadu 2010. Marně! Novou petici se 170 podpisy zatím ještě bydlících tohoto obytného bloku předali starostovi Brna-střed Liboru Šťástkovi  v těchto dnech. A to s návrhem znovu projednat jejich žádost v bytové komisi a zastupitelstvu.
Petenti tvrdí, že po minulém hlasování se ptali zastupitelů, proč hlasovali v jejich neprospěch. Žádný člen samosprávy nedokázal uspokojivě vysvětlit svoje rozhodnutí. Před novým projednáváním už napotřetí lobbují petenti i mezi zastupiteli za KSČM, aby žádosti občanů při hlasování o jejich bytovém domě konečně vyhověli.

(vž)

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 29. 06. 2011 | 2233 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek