Pozvánky na akce v Brně

Nabídka zájezdů VNK

VNK Vám přináší přehled zájezdů v měsících říjen - prosinec 2014:

Sobota 4. 10. 2014
Na Hanou za Josefem Mánesem, za jedním klasicistním zámkem se zlatým salonkem plným míšeňského porcelánu v Náměšťi na Hané, za lázněmi s ozdravujícími sirnatými minerálními prameny ve Slatinicích, archeologickou expozicí ve středověké tvrzi v Drahanovicích a parkem v Čechách pod Kosířem, kde v pavilonu maloval Josef Mánes.
Vstupné: zámek v Náměšti na Hané - 80 Kč, 70 Kč, Drahanovice tvrz - 20 Kč, 10 Kč
Odjezd v 8.00 hod. od Bohémy, příjezd tamtéž do 19.00 hod. Cena 280 Kč.

Neděle 26. 10. 2014
Do Vídně za Porcelánovým pokojem Dubských do Muzea užitého umění, s expozicemi nábytku a interiérových doplňků na úrovni muzeí Paříže a Londýna, s porcelánovým pokojem Dubských z Třebomyslic (dříve v jejich domě v Brně na České), s rozsáhlými sbírkami umění Číny, Japonska, Indie, Afriky a Tichomoří, se sbírkou z prací Vídeňských dílen, které inspirovaly českou umělecko-řemeslnou tvorbu.
Vstup volný.
Procházka po budovách postavených českými staviteli včetně Vídeňské opery.
Odjezd v 8.00 hod. od Bohémy, příjezd tamtéž do 20.00 hod. Cena 390 Kč.

Neděle 7. 12. 2014
Co daly české země Vídni. Po Vídni za českými politickými a kulturními stopami a českými obránci, kteří Vídeň ubránili před Turky a expanzí islámu.
Vídeň - procházka historickým centrem Vídně – vídeňský orloj Ankeruhr, Česká dvorská kancelář, odkud byly řízeny naše země od 16. do 18. století, chrám sv. Štěpána se sochami a kazatelnou mistra Pilgrima, který v Brně zanechal portál Staré radnice, kostel sv. Petra architekta Hildebrandta působícího i v českých zemích - naproti dům, kde bydlel T. G. Masaryk, radnice s fontánou zpodobující české řeky, před radnicí tradiční hlavní vánoční trhy.
Volný vstup do radnice včetně koncertů a kulturních pořadů tam konaných.
Vojenské muzeum Arsenal s jedinečnou rozsáhlou sbírkou vojenství a expozicí dobývání Vídně Turky 1683, již ubránil velitel dělostřelectva Zdeněk Kaplíř ze Sulevic, vnuk nejstaršího z 27 popravených českých pánů, v Arsenalu středověký vánoční trh.
Volný vstup do Arsenalu.
Odjezd v 8.00 hod. od Bohémy, příjezd tamtéž do 20.00 hod. Cena 390 Kč.

Prodej zájezdů:

Každé úterý 14.00-16.00 hod. a každý čtvrtek 10.00-12.00 hod. - 2. patro, Křenová 67
(2. zastávka od nádraží - Masná tramvají č. 8 směr Líšeň, č. 9 směr Juliánov, č. 10 směr Stránská Skála a trolejbusů č. 31 směr Šlapanice, č. 33 směr Slatina).

| Autor: MěV KSČM Brno | Vydáno dne 16. 07. 2014 | 850 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek