Komunisté manifestovali společně s Romy

Autor: MěV KSČM Brno <kscm(at)kscm-brno.cz>, Téma: Ohlédnutí za akcemi ..., Vydáno dne: 11. 10. 2010

BRNO – Skvělý koncert romského orchestru na pódiu KSČM na brněnském Moravském náměstí provázel předvolební mítink komunistických kandidátů do zastupitelstva pětasedmdesátitisícové Městské části Brna-střed.

Na veřejnosti neobvyklý přednes populárních melodií romskými lidovými umělci přilákal hodně zájemců z řad veřejnosti různé barvy pleti. Představila se jí mj. Hana Blahutová (nestraník za KSČM), vedoucí komunistického klubu dosavadních zastupitelů na radnici Brna-střed a uvolněná předsedkyně kontrolního výboru, která opět kandiduje. Její doménou je práce v bytové komisi. Mnoho neprivilegovaných lidí jí vděčí za to, že ještě vůbec bydlí. Avšak notorickým odmítačům plateb nájemného pomoct neumí nikdo.

„Dvojka“ na kandidátce komunistů Aleš Kříž, který na radnici Brno-střed, v jejíž obvodu žije v lokalitě Bronx na deset tisíc Romů, v komisi sociální, zdravotnické, občanského soužití i pro plánování a rozvoj. Za špatné na předvolební manifestaci označil např. případy, kdy použíjí představitelé radnice ze sumy vybraného nájemného z bydlení pár milionů na zalepení díry v rozpočtu byť třeba na opravu střechy mateřské školy. Komunisté prosazují, aby vybrané nájemné sloužilo výhradně na provoz, opravy i výstavbu pro bydlení. A pokud si někdo z této sumy půjčí, musí to bezpodmínečně vrátit. Kříže trápí, že zastupitelé města zatím neměli dostatečnou sílu, aby zarazili riskantní podnikatelské iniciativy stavět uprostřed památkové a pěší zóny pod náměstím Zelný trh hromadné podzemní garáže.

Mladý komunista Jiří Hráček, „trojka“ na stranické kandidátce do zastupitelstva Brna-střed, se chce věnovat hlavně práci s mládeží a ke školství. Chce, aby žáci základních a středních škol vůbec chodili do vyučování. A v době svého volna dostali takovou náplň do svých aktivit, která je odradí od zahálky a hrátek s drogou či kriminalitou.

(vž)