Ve školské reformě ODS opisuje od KSČM

Autor: MěV KSČM Brno <kscm(at)kscm-brno.cz>, Téma: Aktuality a novinky, Vydáno dne: 04. 05. 2010

BRNO – Řešení otázek školství předestřeli včera v Brně sdělovacím postředkům jihomoravští poslanci ODS Walter Bartoš, Václav Mencl a další.

Vedle velmi dobrých nápadů, které ale záleží na dostatku peněz v systému a např. politické vůli zákonodárců, uplatnili překvapivě levicovou sociální rétoriku.

Lídr jihomoravské krajské  kandidátky KSČM do Poslanecké sněmovny, poslankyně  Zuzka Bebarová-Rujbrová to pro Haló noviny komentovala: »Zdá se, že i jihomoravská ODS opisuje priority KSČM ke školskému programu. Je to poprvé, kdy od jejich předstabvitelů slyším požadavek spravedlivého bezplatného vzdělávacího systému. Ptám se proto: Kdo v Poslanecké sněmovně a v předchozích vládách prosazoval zvýhodnění soukromého a církevního školství před školstvím státním? Kdo způsobil zánik řady kvalitních učebních oborů a středních škol? Kdo stojí za aférami typu plzeňských práv i dalších škol? Myslím si, že ODS by měla začít při zkvalitňování školského systému především od sebe,« uzavřela poslankyně Bebarová-Rujbrová.